Menu

Τσάι

Από τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποίουνται απο την αρχαίοτητα λόγω των ευεγερτικών ιδιοτήτων του.Το τσάι του βούνου στην Έλλαδα το σύναντας στα περισσότερα βούνα καθώς είναι αυτοφυές.Συνήθως φυτρώνει κόντα σε βράχια.

Μετά τη συγκομοίδη του,και άφου το αποξηράνουμε είναι πόλυ απλό να παρασκεύασουμε μια κούπα από τσάι και να απολαύσουμε την ωραία του γεύση σε συνδυασμό με όλα τα οφέλη που παρέχει για τον οργανισμό μας.

Το τσάι του βουνού μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε
  1. Το κοινό κρυολόγημα
  2. Τις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος
  3. Την δυσπεψία και τις γαστρεντερικες διαταραχές
Επίσης επιδρά θετικά στον οργανισμό μας ως : αναλγητικό,αντισπασμωδικό,επουλωτικό,αντιοξειδωτικό και ως αγχολυτικό.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση τσαγίου.Το τσάι του βουνού σε αντίθεση με τα τσάγια του εμπορίου (συσκευασμένα) δεν περίεχει καφείνη και έτσι δεν θεωρείται διεγερτικό,όποτε μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα το βράδυ,χωρίς να χάσουμε τον ύπνο μας.

Για να εκμεταλευτούμε τις ευεγερτικές ιδιότητες του τσαγίου,αφού έχουμε βράσει την ποσότητα του νερού που επιθυμούμε θα βάλουμε μέσα μια ποσότητα τσαγίου ανάλογη με το νερό που έχουμε και θα το αφήσουμε βυθισμένο για μερικά λεπτά,3-5 είναι το ιδανίκο.Μπορούμε να προσθέσουμε μέλι ή ζάχαρι,ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

Απολαύσ'τε και επωφεληθείτε από το τσαι!!
Γράψε το σχολιό σου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε και εσύ το δικό σου σχόλιο.

 
Top